Baltorpvej 20
2750 Ballerup
44643232

Biografens historie

Biografen rummer to stemningsfulde biografsale med plads til i alt 228 personer. Biografen blev med digitalisering af filmfremvisning én af de første biografer i Danmark, der udelukkende viste film digitalt. Samtidig er Baltoppen Bio også en af første biografer i Danmark, der har satset på 3D systemet XPand 3D. Det udmærker sig ved fremragende 3D dybde og et betænksomt genbrug af 3D briller.

Digital Film bliver fremvist med NEC 2K4, hvor 2K står for over to tusinde horisontale linjer på lærredet. Det vil sige at biografens billedkvalitet er endnu mere mættet end Full HD. Lyden afvikles altid i Dolby Digital 7.1 Surround når det er muligt. Det giver kanal separation af de bagerste højtalere, og en endnu mere nuanceret lydoplevelse. Der er fremragende lyd i begge sale.

Sal 1 er udstyret QSC forstærkere og JBL højttalere.
Sal 2 er udstyret med Crown forstærkere og JBL højttalere.

BALTOPPEN BIO har over 120 filmpremierer om året og er kendt for sine fornuftige priser, hyggelige atmosfære, gode vedkommende service og ikke mindst mange opfindsomme events og særarrangementer i forbindelse med filmpremierer.
I marts måned 2013 blev sal 2 renoveret.
Salen er gået fra 100 til 61 pladser med 140 cm mellem rækkerne. Der er kommet 2 handicappladser.
Stolene er udstyrede med dobbelte armlæn, kopholdere og der er bygget nyt gulv.
Salens vægge er delvist blevet udstyrede med Fiberfloat, deraf 3 med klassiske filmmotiver.
Det gamle Tannoy lydanlæg er udskiftet med JBL højttalere hele vejen rundt, og de er igen supporteret af Crown forstærkere.

Fra september måned 2015 startede udskiftningen af nye komfortable stole med kopholdere i sal 1.
I 2016 er biografen startet på en fornyelse og renovering af foyerarealer.


Biografens administrerende direktør er Jan Boye Thomsen.